Suomeksi

Startup
Refugees

Startup Refugees on vuonna 2015 perustettu voittoa tavoittelematon toimija, joka tukee pakolaisia, turvapaikanhakijoita ja muita maahanmuuttajia työllistymisessä ja yrittäjyydessä. Startup Refugeesin verkostoon kuuluu yli 1 500 yritystä, yhteisöä, julkisen sektorin toimijaa, oppilaitosta ja yksilöä.

Uskomme työn ja oman toimeentulon olevan parhaita keinoja kotoutua yhteiskuntaan.
Startup Refugees on toimintansa aikana välittänyt yli 1 500 työpaikkaa, tarjonnut yli 10 000 erilaista kouluttautumis- ja verkostoitumismahdollisuutta sekä tukenut yli 600 yritystiimiä alkuun yrittäjyydessä ja reilun 60 yrityksen rekisteröitymistä. Startup Refugees kartoittaa myös vasta maahan muuttaneiden osaamista, ammatillisia tavoitteita sekä tuen tarvetta. Osaamisprofiilit kerätään Match Made in Startup Refugees -sovellukseen, jonka avulla Startup Refugees kohdistaa verkostonsa tarjoamia työhön ja yrittäjyyteen liittyviä mahdollisuuksia niistä hyötyville.

Jos olet kiinnostunut palkkaamaan työvoimaa kauttamme, voit olla yhteydessä: [email protected]tartuprefugees.com.

Työnantajille

Startup Refugeesin työnvälitys ja muut palvelut ovat työnantajalle maksuttomia. Kauttamme on seitsemän toimintavuoden aikana työllistynyt yli 1 500 ihmistä.

Yli 7 200 osaamisprofiilimme joukossa on runsaasti eri alojen ammattilaisia: Kokkeja, hitsaajia, ravintola-alan osaajia, siivoajia, rakennusalan ammattilaisia, IT-alan työntekijöitä, insinöörejä ja monia muita eri ammattialojen edustajia. Esimerkiksi ISS, Fazer, Aaltovoima, Starffpoint, Personalhuset ja lukuisat eri ravintola- ja rakennusalojen yritykset rekrytoivat kauttamme:

Tarjoamme työnantajille:

 • Työnhakijoiden osaamisen, ammattitaidon ja motivaation kartoittamisen.
 • Sopivien kandidaattien etsimisen.
 • Esihaastattattelut ja karsinnan sekä tarvittaessa tukea työhaastatteluiden järjestämiseen.
 • Monikielisen tuen kaikissa rekrytoinnin vaiheissa.
 • Neuvoa sopimus- ja työlupiin liittyvissä asioissa.
 • Lisäksi jokainen Startup Refugeesin kautta työllistynyt suorittaa suomalaiseen työelämään perehdyttävän Working Life in Finland koulutuksen.

Muut osallistumistavat

Startup Refugees tarjoaa osallistumismahdollisuuksia myös muille, kuin työvoimaa palkkaaville yrityksille. Toiminnassa on mukana laajasti eri alojen yrityksiä, yhteisöjä, oppilaitoksia, julkisen sektorin tahoja ja yksityishenkilöitä. Verkostossa toimijoita yhdistää halu tehdä jotain konkreettista turvapaikanhakijoiden, pakolaisten ja maahanmuuttajien työllistämiseksi tai yrittäjyyden edistämiseksi.

Voit olla mukana esimerkiksi seuraavilla tavoilla:

 • Järjestämällä Startup Refugeesin kanssa erilaisia koulutuskokonaisuuksia ja työpajoja.
 • Luennoimalla ammatilliseen osaamiseesi liittyvästä teemasta tai suomalaisesta työelämästä esimerkiksi Working Life in Finland -koulutuksessa.
 • Mentoroimalla vasta maahan muuttanutta ammattilaista ja jakamalla siten alakohtaista tietoa.
 • Osallistumalla yrittäjyysohjelmaan ja jakamalla taitojasi aloittelevan yrittäjän kanssa.
 • Ostamalla palveluita Startup Refugeesin yrittäjyysohjelmassa mukana olevilta yrittäjiltä.

Jos olet kiinnostunut yritys- tai muusta yhteistyöstä, ole rohkeasti yhteydessä niin suunnitellaan teille yhteistyötä yhdessä. Meidät tavoitat osoitteesta: [email protected]

Ota yhteyttä

Startup Refugees Helsinki
Hämeentie 13 A, 00530

Startup Refugees Oulu
Hallituskatu 30 B 2, 90100

Startup Refugees Rovaniemi
Kauppakeskus Rinteenkulma
Koskikatu 25, 2 krs., 96200