Startup Refugeesin Business Program -yrittäjyysohjelman haku syksyn 2019 koulutukseen on auki kaikille maahanmuuttajille ja turvapaikanhakijoille.

Onko Startup Refugees Business Program sinulle?

 • Haluatko perustaa yrityksen Suomessa?
 • Onko sinulle yritysidea? Haluaisitko testata sitä käytännössä?
 • Haluaisitko oppia kokeneilta yrittäjiltä ja mentoreilta?
 • Oletko jo aloittanut yrityksen mutta tarvitsisit lisätietoa sen toimintaan?
 • Haluatko selvittää mitä yrittäjyys ja yritystoiminta Suomessa tarkoittaa?

Jos vastasit kyllä johonkin näistä kysymyksistä, Startup Refugees Business Program on sinua varten!

Startup Refugees -verkostossa on yli 500 jäsentä, jotka ovat kiinnostuneita tukemaan maahanmuuttajia yrityksen aloittamisessa. Startuo Refugees tuo sinut yhteen liiketoiminnan ammattilaisten kanssa, jotka voivat tukea yrityksen perustamista ja yritystoimintaa Suomessa. Kumppaneitamme ovat mm. Supercell, Futurice, Palmu, Tieto, Slush -startup-tapahtuma ja Flow -festivaali.

Seuraavat Business Program -yrittäjyyskoulutukset:

 • 3.9.2019–4.12.2019, hakuaika 6.7.-10.8.2019 (opetuskieli suomi)
 • 3.12.2019–4.3.2020, hakuaika 7.10.-8.11.2019 (opetuskieli arabia)
 • 3.3.2020-27.5.2020, hakuaika 7.1.-7.2.2020 (opetuskieli englanti)
 • 26.5.2020-2.9.2020, hakuaika 6.4.-8.5.2020

Koulutuksessa voit:

 • oppia kokeneilta liiketoiminnan ammattilaisilta ja mentoreilta
 • kasvattaa ammatillisia verkostoja
 • oppia kuinka luoda yritys oman yritysideasi pohjalta
 • saada tietoa yrityksen talous-, vero- ja lakiasioista
 • testata yritysideaasi oikeilla asiakkailla
 • myydä tuotteitasi tai palvelujasi järjestämissämme tapahtumissa

Hae syksyn ohjelmaan täyttämällä alla oleva lomake 10.8.2019 mennessä

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Kuka voi hakea ohjelmaan?

Startup Refugees Business Program -yrittäjyysohjelma tarjoaa tukea kaikille maahanmuuttajille, jotka haluavat muuttaa ideansa oikeaksi yritykseksi. Sinun ei tarvitse olla pakolainen tai turvapaikanhakija. Sinulla saattaa olla unelma omasta yrityksestä tai sinulla voi jo olla rekisteröity yritys, mutta kaipaat lisätietoa ja tukea yritystoiminnan perusteiden kanssa.

Mistä ohjelmassa on kyse?

Yrittäjyysohjelman tarkoituksena on tarjota perustiedot ja -taidot yrityksen perustamisesta ja sen keskeisistä toiminnoista Suomessa, tukea osallistujia yritysidean muuttamisessa oikeaksi yritykseksi ja testata sitä riskittömästi ennen oman yrityksen perustamista.

Koulutus kestää 2-3 kuukautta. Ensimmäiset 6-8 viikkoa ovat kaikille yhteisiä ja ne koostuvat työpajoista ja kotitehtävistä  yritysidean kehittämiseksi ja perusteiden oppimiseksi mm. verotuksesta, markkinoinnista, laskutuksesta ja lakiasioista. Koulutuksen toinen vaihe (viimeiset 4-6 viikkoa) koostuu työpajoista, yritysvierailuista, henkilökohtaisesta mentoroinnista ja yritysidean testaamisesta käytännössä mm. järjestämiemme tapahtumien kautta. Toiseen vaiheeseen pääsevät jatkamaan ne osallistujat, jotka ovat osoittaneet sitoutumista ja joiden yritysidean kehittäminen on edennyt riittävästi.

Kuinka paljon ohjelmaan osallistuminen vie aikaa? Voiko hakea vaikka opiskelen tai olen töissä?

Yrityksen aloittaminen vaatii motivaatiota, sitoutumista ja oikeaa asennetta. Yrittäjyysohjelma kestää 2-3 kk ja vie noin 30 tuntia kuukaudessa. Viikottainen työmäärä vaihtelee, sillä yhteisiä tapaamisia ei ole joka viikko. Kaikki työpajat järjestetään iltapäivisin ja viikonloppuisin niin, että osallistujien on mahdollista käydä töissä tai opiskella saman aikaisesti.

Mikä Startup Refugees on?

Startup Refugees on voittoa tavoittelematon organisaatio ja verkosto, joka tukee turvapaikanhakijoita ja muita maahanmuuttajia työllistymisessä ja yrittäjyydessä Suomessa. Verkostossamme on yli 500 jäsentä yrityksistä, yliopistoista ja julkisen sektorin organisaatioista järjestöihin ja yksilöihin, jotka tukevat maahanmuuttajia oman yrityksen perustamisessa ja työmarkkinoille pääsyssä Suomessa.